2 Followers
23 Following
shanidar

Shanidar is reading...

Professional geek, crafter and shoemaker by day. Avid reader, Doctor Who fan and nerd all the time.

Currently reading

How I Killed Pluto and Why It Had It Coming
Mike Brown
Sock Knitting Master Class: Innovative Techniques + Patterns from Top Designers
Ann Budd
About Time 1: The Unauthorized Guide to Doctor Who
Tat Wood, Lawrence Miles
Patternmaking for a Perfect Fit: Using the Rub-off Technique to Re-create and Redesign Your Favorite Fashions
Steffani Lincecum
The Darkroom Of Damocles
Willem Frederik Hermans
Van Gogh: The Life
Gregory White Smith, Steven Naifeh
The New Drawing on the Right Side of the Brain
Betty Edwards
Light: Science and Magic: An Introduction to Photographic Lighting
Fil Hunter, Paul Fuqua, Steve Biver
Drums of Autumn
Diana Gabaldon
La fortuna de los Rougon
Émile Zola, Esther Benítez

Guida ai detersivi bioallegri. Sintetici, ecologici

Guida ai detersivi bioallegri. Sintetici, ecologici - M. Teresa De Nardis No parlo italià, però no em vaig poder estar de comprar aquest llibre en una fira de la terra que hi havia aquest cap de setmana a Monopoli, Itàlia.
Malgrat no dominar l'idioma, me'l vaig llegir d'una tirada. I és que és molt interessant!
M'agrada sobretot que no es tracta només d'un llistat de receptes per fer els propis detergents ni un manifest atacant a qui no usa detergents ecològics o només intentant convècer de fer-ho.
Tampoc és un cúmul d'insensateses ni experiments sense rigor, com es pot llegir en alguns blogs d'internet... que sigui natural no vol dir que sigui innocu (ni que funcioni sense contraindicacions).
El llibre és el resultat d'anys d'experimentació, anàlisis, proves i documentació. En ell s'exposen diferents formes de reduir la contaminació en la neteja de la llar (fins i tot amb productes convencionals), s'explica per què es contamina quan es neteja, quins elements són imprescindibles per la higiene i la desinfecció i quins són només pur màrketing, com conèixer quins productes contenen elements danyins pel medi ambient i per la salut,...
També s'expliquen falsos mites, els contres dels detergents ecològics (requereixen més temps, la vaixella no brillarà tant, la roba no farà olor a "mar" ni la casa olor a "nens" com si això fos sinònim de "net"...) productes ecològics que no funcionen bé per netejar per més fama que tinguin i com reconèixer la publicitat enganyosa en els productes que diuen ser bio o ecològics i que només en tenen l'etiqueta per vendre més car emparats en un buit legal.
Si t'interessa el llibre però no el pots localitzar, cal que sàpigues que en realitat és una síntesi de la web (http://biodetersivi.altervista.org/) i els fòrums del grup MondoNuovo, impulsor de l'edició de mateix, i s'inclouen nombroses referències a Internet per contrastar i complementar la informació.
I finalment, és agradable llegir un llibre de divulgació d'aquest estil que no intenta convèncer ni tenir la raó. Deixa a les mans del lector decidir què és el millor i només fa un recordatori: està a les nostres mans definir quin serà el món que deixarem als nostres fills i néts.